SZCHPH
SZCHPH
Nácviky PH sa blížia...

Autor: Milan Blahovský

Nácviky PH sa blížia...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

PM
Peter Matalík
10.04.2011, 22:25
Stando!To su holuby D.Smetanu a spol.Ten E-mail poslal mne.V zime trénuju okolo holubníka aj v -35 celzia .S Dušanom často konzultujeme o závodení v Montáne. Závodí totalnym vdovstvom a hlavne holubice mu závodia fantasticky aj keď konkurencia sa dá ťažko porovnať s našou. Podľa mňa majú obrovskú výhodu v tom,že je tam "suchá klíma" a ešte "panenská" príroda.S našími bežnými chorobami/frkavky,kokcidie,salmonely.../ nemá problemi.Jedine som ho presvedčil na občasné preliečenie na tricho.Ich staré Montánske holuby sa vedia neskutočne vysporiadať so zmenou počasia počas preteku./napr.nasneží/.Počkajú si a vedia doletieť.Samozrejme,že sú aj stráty,ale minimálne.Holuby,ktoré ma odo mňa,mu zrýchlili dolety na 300-750 km tratiach.Škoda,že sa tam nedostali moje klasická DT holuby.Podobne aj ja by som chcel vyskúšať Montánske v naších podmienkach.Však Tatry,by pre nich mali byť hračkou.Reportáž o tomto chovateľovy ,je na stránke MDKS v rubrike -štrekár.Nebolo by od veci,urobiť s ním článok pre "Letu Zdar".Čo Ty na to?Bolo by to zaujímavé čítanie pre chovateľskú verejnosť.
IM
Ing.Stanislav Matuška
10.04.2011, 21:10
Ti jsou tedy řádně tvrdí....
MB
Milan Blahovský
10.04.2011, 13:37
Určite sa mnohí nevedia dočkať prvých tréningových letov s holubami a v duchu nadávajú na počasie, ktoré nám tieto plány mnohokrát kríži. Tu vietor, tu dážď, tu sneh na štítoch Vysokých Tatier či Kráľovej holi a neviem ešte čo konštatujeme. Čo vy na túto dokrútku z tréningu PH v USA, Opakujem, tréningu - 100 míľ = 160 km ?????
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.